Кметът на Пловдив  Здравко Димитров поздрави пловдивчани по повод 137-та

...
Кметът на Пловдив  Здравко Димитров поздрави пловдивчани по повод 137-та
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров поздрави пловдивчани за Съединението

Кметът на Пловдив  Здравко Димитров поздрави пловдивчани във връзка 137-та годишнина от Съединението на България и празника на Пловдив. 

" Днес, когато тържествено означаваме 137-ата годишнина от Съединението на България, ние, пловдивчани, си спомняме с горделивост датата 6 септември 1885 година  

Непримиримостта и желанието за независимост на нашите предшественици ражда концепцията за опълчване на Берлинския контракт, който изкуствено разделя българския народ.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е паметна дата в най-новата ни история. То е и причина да си припомняме, че единствено когато сме били дружно като народ, сме преодолявали превратностите на историята ", разяснява Димитров.

" Националното обединяване е мотив през днешния ден, от дистанцията на времето, да търсим решения на политическите въпроси за бъдещето на страната ни.

Днес е празникът на нашия хилядолетен град. Нека се гордеем, че с общи сили съумяваме да съхраним историята му и да го вършим все по-добро място за нашите деца ", споделя кметът и честити празника и на пловдивчани, и на всички българи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР